NISPA

Nijmegen Institute for Scientist-Practitioners in Addiction

Carolien Bruijnen

Persoonlijke informatie

Functie: Psycholoog / Onderzoeker

Carolien onderzoekt vanuit het NISPA, in samenwerking met Vincent van Gogh, IrisZorg, Novadic Kentron en Tactus Verslavingszorg, de bruikbaarheid van de Nederlandse Montreal Cognitive Assessment (MoCA-D) als screener van cognitieve stoornissen aan de voordeur van de verslavingszorg. Doel van het onderzoek is om te kijken of de prestaties op het instrument betrouwbaar zijn in het detecteren van cognitieve stoornissen bij verslaafde patiënten. Het is in eerder onderzoek aangetoond dat cognitieve schade aan de hersenen belangrijke gevolgen heeft voor het behandelsucces, het beïnvloedt het herstel en de daarbij nodige zorg, het vinden van werk en het algemeen dagelijks functioneren. Vroege detectie van cognitieve stoornissen is daarmee van invloed op de koers van de verdere behandeling.

Naast haar onderzoekswerkzaamheden, is Carolien werkzaam bij het Topklinisch Centrum voor Korsakov en Alcohol-gerelateerde Cognitieve Stoornissen. Hier kan ze haar kennis en ervaringen in de verslavingszorg verbreden en is haar affiniteit met de doelgroep verder toegenomen. Geduld, structuur, duidelijkheid, flexibiliteit en doorzettingsvermogen, zijn voor haar kenmerkende eigenschappen die nodig zijn in de omgang met patiënten met cognitieve stoornissen.

Curriculum vitae

Opleiding

  • Propedeuse Toegepaste Psychologie, 2004
  • Bachelor Biologische Psychologie
  • Master Neuropsychologie

Werkzaamheden

  • Onderzoeksstage bij Stellenbosch University, Cape Town, South Africa (2010)
  • Klinische stage bij Korsakov Kliniek, Vincent van Gogh, Venray (2011)
  • Research Psycholoog bij NISPA, Nijmegen & Topklinisch Centrum voor Korsakov en Alcohol-gerelateerde Cognitieve Stoornissen, Vincent van Gogh, Venray (jan 2012 - dec 2014)
  • Psychologisch Assistent & Psychologisch Medewerker bij Korsakov Kliniek, Vincent van Gogh, Venray (jan 2012 - dec 2014)
  • Psycholoog bij Topklinisch Centrum voor Korsakov en Alcohol-gerelateerde Cognitieve Stoornissen, Vincent van Gogh, Venray (jan 2015 - heden)
  • Research Psycholoog / Promovenda bij Topklinisch Centrum voor Korsakov en Alcohol-gerelateerde Cognitieve Stoornissen, Vincent van Gogh, Venray, Donders Instituut, Nijmegen & NISPA, Nijmegen (jan 2015 - heden)